Израел изстреля нова версия на своя шпионски сателит Офек, съобщава Ройтерс.

...
Израел изстреля нова версия на своя шпионски сателит Офек, съобщава Ройтерс.
Коментари Харесай

Израел изстреля нов шпионски сателит

Израел изстреля нова версия на своя шпионски спътник " Офек ", съобщава " Ройтерс ".

По данни на Министерството на защитата той ще подобри денонощното наблюдаване над региона в миг, когато страната се приготвя за допустима борба с Иран.

Изстрелването, планувано от месеци, беше осъществено под наблюдението на министъра на защитата Йоав Галант - сигнал, че той остава на поста си макар изказването на премиера Бенямин Нетаняху преди дни, че Галант ще бъде уволнен.

Сателитът " Офек-13 ", създаден от държавната Израелска аерокосмическа компания, е последният от серията спътници локално произвеждане. Първият от серията беше изведен в орбита през 1988 година

Новият спътник беше изстрелян с ракета " Шавит " над Средиземно море в западна посока. Израел нормално избира тази траектория като защитна мярка против попадане на чувствителни технологии в ръцете на враждебно настроени негови съседи от Близкия изток, ако изстрелването се окаже несполучливо.

" Ще продължим да потвърждаваме, че дори небето не е лимит за израелската отбранителна промишленост ", съобщи Галант, който в събота застана намерено против спорната правосъдна реформа на Нетаняху. На идващия ден министър председателят разгласи идното уволняване на Галант, с което отприщи нова вълна от антиправителствени митинги.

Главният изпълнителен шеф на Израелска аерокосмическа компания Боаз Леви уточни, че сателитът " Офек-13 " е най-модерният по рода си, с неповторими благоприятни условия за радиолокационно наблюдаване и ще разреши събирането на разследваща информация при всевъзможни метеорологични условия и видимост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР